Volledig scherm
SP-leider Lilian Marijnissen in gesprek met bewoners van de Bloesemhof in Montfoort. © SP

SP-leider Marijnissen steekt bewoners Bloesemhof in Montfoort hart onder de riem

De SP heeft vandaag Kamervragen gesteld over de sluiting van de Vlinderhof en Bloesemhof in Montfoort. SP-leider Lilian Marijnissen bracht bovendien vanmiddag een bezoek aan de bewoners van de dagbesteding en het verpleeghuis en sprak met leden van de actiegroep Behoud Ouderenzorg Montfoort (BOM).

Marijnissen vindt het heel ‘schrijnend’ dat de bewoners voor 1 januari al weg moeten. ,,De mensen zitten in onzekerheid. Het is ongelooflijk. Je moet toch oud kunnen worden in je eigen buurt. Het is zo triest. Je ziet het verdriet in de ogen van de bewoners. Ze maken zich zorgen, ze worden gedwongen hun huis uit te gaan. Op 1 januari gaat de boel op slot.’’

De SP-leider had afgelopen weekend over de sluiting gelezen en besloot direct daarop de bewoners met een bezoek een hart onder de riem te steken, vertelt ze. Marijnissen wil dat minister Hugo de Jonge ingrijpt om te voorkomen dat de bewoners op straat komen te staan.

Volgens de raad van bestuur van De Rijnhoven, waar beide instellingen onder vallen, is het financieel niet meer haalbaar de Vlinderhof en het kleinschalige verpleeghuis Bloesemhof open te houden. Met name de inhuur van uitzendkrachten en personeel drukt zwaar op de begroting.

In samenwerking met indebuurt Woerden