Volledig scherm
Kater Toon revalideert © Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o

Sponsoractie voor noodoperatie kat Toon slaagt binnen een dag

Bijna 1200 euro was er nodig voor een operatie aan de achterpoot van kat Toon. Zijn staart moet hij al missen en als zijn poot niet snel behandeling kreeg was ook die in gevaar. 

Het asiel in Woerden zag de roodwitte kater op 16 mei als een zielig hoopje binnenkomen. Een dierenambulance bracht de kat die ze ‘Toon’ gingen noemen naar de opvang.  Hij had een gecompliceerde botbreuk aan zijn rechterachterpoot.

De kater was in Nieuwerbrug gevonden. Toon was niet gechipt. De eigenaars vinden was daarom niet te doen. Dat hij een baasje gehad moest hebben leidde het asiel af uit het feit dat Toon graag knuffelt en kroelt, het is dus geen wilde kat.  ‘Toon’ miste ook zijn staart en het was te zien is dat die ooit operatief was verwijderd. 

Pechvogel

Quote

Hartverwar­mend en geweldig dat mensen binnen 24 uur dit bedrag bij elkaar brachten

Mechtild Stavenuiter, Voorzitter Stichting Dierenhulpverlening Woerden

Toon had geen baasje en geen staart. Hij zou misschien ook nog verder door het leven moeten op drie poten. Volgens het asiel was de keuze ofwel de poot amputeren óf een duurdere operatie laten uitvoeren. Daarbij zou een plaat in Toons poot gezet zou worden. 

Maar zonder staart en op drie poten zou de kat wel erg instabiel worden. In het belang van Toon is besloten de duurdere operatie uit te laten voeren zodat Toon zijn poot kon behouden. De operatie is natuurlijk zo snel mogelijk uitgevoerd en geslaagd. Het asiel zoekt nu een nieuw baasje voor Toon. 

Het asiel begon een online doneeractie om de voorgeschoten operatierekening terug te verdienen. Binnen een dag was het benodigde bedrag bij elkaar. En Toon kan zonder hoge rekening hopelijk binnenkort naar een nieuw adres. Hij zit nog in het asiel en is aan het revalideren, maar mensen die Toon willen adopteren kunnen zich zeker alvast bij het asiel melden, laat Mechtild Stavenuiter weten.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden