Volledig scherm
Impressie van het Sporthuis Abcoude. © Het Sprthuis Abcoude

Sporthuis Abcoude fors duurder

Het Sporthuis Abcoude wordt fors duurder. De tien miljoen euro voor het project (zwembad en sportruimten) blijkt niet voldoende. Er moet vijftien procent bij.

Wethouder Alberta Schuurs geeft komende maandag een nadere toelichting aan een commissie uit de gemeenteraad.

Door de overspannen bouwmarkt hebben aannemers en installateurs echter volle orderportefeuilles. Dit heeft ervoor gezorgd dat de prijzen in de bouw de laatste twee jaar - sneller dan verwacht - zijn toegenomen, zegt het bestuur van Sporthuis Abcoude.

Daarnaast zorgen ook de duurzaamheidsdoelstellingen voor hogere kosten. In de huidige tijd van klimaatverandering en verduurzaming zijn deze doelstellingen zeer wenselijk, aldus het bestuur. Ook de gemeente heeft haar ambities over klimaatneutraal zijn in 2040. Voor Het Sporthuis is een flink aantal maatregelen beoogd, zoals verwarming met maximaal gebruik van (lucht)warmtepompen en lage temperatuurverwarming, een led-verlichtingsplan, een maximaal aantal zonnepanelen op het dak, gevel-, dak- en vloerisolatie en bijvoorbeeld warmteterugwinning uit afvalwater en installaties.

De meerkosten worden over de stichting en de gemeente verdeeld. De jaarlijkse hogere exploitatiebijdrage die daarvoor nodig is aan de stichting, wordt gesaldeerd met de lagere kosten voor gas door de duurzaamheidsinvesteringen.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden