Volledig scherm
Suzanne en Han van Blokland van Villa Oldenhoff. © Sporthuis Abcoude

Sporthuis Abcoude zoekt ‘energizers’ die zonnepaneel willen adopteren

Sporthuis Abcoude gaat op zoek naar ‘energizers’. Dat zijn bedrijven en particulieren die een zonnepaneel adopteren. De eerste belangstellenden hebben zich al gemeld.

Om een duurzaam en energiezuinig Sporthuis in Abcoude te realiseren, komen 330 zonnepanelen op het dak van het sportcomplex. Dat past volgens het bestuur van het sporthuis bij de klimaatdoelen en eisen van deze tijd. ,,Het is ontzettend belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in groene energie. Vooral op nieuwe gebouwen moeten we die mogelijkheid aanpakken. We zijn dus blij dat we kunnen helpen’’, zegt Han van Blokland van Bed & Breakfast-locatie Villa Oldenhoff.

Hij is een van de ondernemers die al hebben getekend voor een certificaat. Ook Simon de Winter van hotel De Witte Dame in het voormalige station van Abcoude doet mee. ,,Wij kunnen zelf geen zonnepanelen plaatsen, vanwege de monumentale status van ons pand. Op deze manier kunnen we een bijdrage leveren en de regio vooruit helpen.’’

Zwembad

Het gaat niet alleen om het klimaataspect. Mensen willen ook om een andere reden het Sporthuis helpen, omdat het complex een zwembad herbergt. Suzanne van Blokland: ,,Ik heb zelf in het meer les gehad van juffrouw Clara en juffrouw Wil met de haak”, zegt ze, doelend op de grote stok met een haak om kinderen te helpen. ,,Het is belangrijk dat jong en oud hier in ons eigen dorp kunnen zwemmen.’’

Het Sporthuis hoopt dat zo veel mogelijk bedrijven en particulieren - individueel of als familie of straat - meedoen. Zo wordt het Sporthuis Abcoude steeds meer voor, door en met inwoners en ondernemers, aldus de organisatie. En daarnaast helpt iedereen het Sporthuis zelfvoorzienend te zijn in energie. Aanmelden kan via de website van het Sporthuis.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden