Volledig scherm
Sportlust'46-trainer Patrick Loenen: ,,Kampioen zijn we pas als we het echt zijn.'' © Orange Pictures

Sportlust'46 is er bijna

RegiosportSportlust'46 kan de titel in 1C bijna niet meer ontgaan. Met nog drie wedstrijden te spelen hebben de Woerdenaren zeven punten voorsprong op achtervolger Sliedrecht. Een overwinning op Heerjansdam op zaterdag 11 mei betekent hoe dan ook promotie naar de hoofdklasse. ,,Maar kampioen zijn we pas als we het zijn", zegt Sportlust'46-trainer Patrick Loenen.

Quote

Voor zo'n voorsprong met nog maar drie wedstrij­den te spelen, teken je

Patrick Loenen

Zes jaar is Patrick Loenen nu actief als hoofdtrainer. Vier jaar was hij dat bij Argon, daarna een jaar bij Eemdijk en nu voor het eerste jaar bij Sportlust'46. Zes jaar die succesvol verliepen voor de 45-jarige trainer. Met Argon promoveerde hij tweemaal, waarvan een keer als kampioen en een keer via de nacompetitie. Alleen in zijn eerste en laatste seizoen werd er geen promotie behaald, al was tijdens zijn laatste jaar handhaving in de hoofdklasse al een prijs op zich.

Daarna stapte Loenen over naar Eemdijk. Hij leverde knap werk af door met een club met een klein spelersbudget en voornamelijk eigen jongens kampioen te worden in de hoofdklasse. Bij Sportlust'46 staat Loenen ook op de drempel van succes, maar hij wil niet te veel de nadruk leggen op zijn eigen inbreng. ,,Ik denk wel dat ik een bepaalde manier van werken heb die werkt, maar die houd ik liever voor mezelf. Het komt wel heel arrogant over om over mezelf te praten", vertelt Loenen, die liever stilstaat bij Sportlust'46.

Met die ploeg boekte hij zaterdag een ruime 1-4 zege bij Nieuw Lekkerland, dat vijfde staat. Van tevoren werd dat gezien als een lastige uitwedstrijd. ,,Ik denk dat Sliedrecht ook had gedacht dat als we ergens punten zouden kunnen verspelen, het daar kon zijn. Maar we kwamen snel op 0-1 en 0-2 en later op 1-3 en 1-4. Sliedrecht speelde een half uur later dan wij en na afloop bleek uiteindelijk dat zij hadden gelijkgespeeld."

Voorbeelden

Sportlust'46 zag de voorsprong daardoor oplopen naar zeven punten. Met nog drie wedstrijden te spelen, mag Sportlust'46 de titel niet meer laten glippen. ,,Voor zo'n voorsprong met nog maar drie wedstrijden te spelen, teken je'', reageert Loenen. ,,Maar ik ga niet zeggen dat we kampioen worden, dat zijn we pas als we het zijn. Er zijn legio voorbeelden te noemen van clubs die dachten dat ze het zouden worden en toch niet werden. We moeten eerst maar eens zien proberen te winnen van Heerjansdam. Uit verloren we daar en zij spelen nog voor een plek in de nacompetitie, dus het zal lastig kunnen worden."

Aangezien de wedstrijd pas op 11 mei wordt gespeeld, heeft Loenen alle tijd om zijn spelers klaar te stomen voor de kampioenswedstrijd. ,,Ook kan de club de tijd nemen om een en ander te regelen aan festiviteiten voor als we kampioen mochten worden. Ik denk dat het voor de ontwikkeling van de spelers belangrijk is dat we een stap omhoog zetten. Nu zijn ze soms in fases van wedstrijden te laconiek, dan gaat het soms te makkelijk. Meer tegenstand zou goed zijn voor de ontwikkeling van de spelers. Op 11 mei zal er misschien een bepaalde spanning en druk bij ons zijn, maar het is aan ons om daar mee om te gaan en vrijuit te spelen."

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden