Artist’s impression van de sportzaal aan de Essenlaan.
Volledig scherm
Artist’s impression van de sportzaal aan de Essenlaan. © Gemeente Woerden

Sportzaal Essenlaan in Woerden grondig op de schop

De sportzaal aan de Essenlaan wordt komend voorjaar grondig verbouwd. De twee zaaldelen krijgen eigen kleedkamers en sanitaire voorzieningen. Daarnaast gaat het gebouw van het gas af. De voorbereidingen voor de overstap naar zonne-energie zijn er al. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst.

De sportzaal aan de Essenlaan bestaat uit twee zaaldelen. Overdag wordt de sportzaal gebruikt door basisscholen en het voortgezet onderwijs (Futura College). ’s Avonds maken (sport)verenigingen gebruik van de ruimtes. De sportzaal voldoet echter niet meer aan de eisen van deze tijd, zegt de gemeente. Er zijn te weinig kleedkamers en sanitaire voorzieningen en de entree is te krap. Hinderlijk voor de gebruikers, die elkaar nu in de weg zitten en de sportzaal niet optimaal kunnen gebruiken.

Bijna energieneutraal

In de nieuwe situatie is het ene zaaldeel specifiek ingericht voor het voortgezet onderwijs en het andere voor het basisonderwijs. Als de verbouwing in de zomer van volgend jaar gereed is, is het gebouw gasloos en bijna energieneutraal.

,,Het is belangrijk dat onze jeugd op een prettige manier kan sporten’’, zegt wethouder Arthur Bolderdijk. ,,Daarom is het goed dat de tekortkomingen aan de sportzaal nu worden verholpen en iedereen letterlijk meer ruimte krijgt.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden