De bewaakte fietsenstalling bij station Woerden. Eind deze maand wordt de stalling omgebouwd tot ‘selfservice-stalling'.
Volledig scherm
PREMIUM
De bewaakte fietsenstalling bij station Woerden. Eind deze maand wordt de stalling omgebouwd tot ‘selfservice-stalling'. © Rianne den Balvert

Station Woerden krijgt goedkopere, selfservice-fietsenstalling

Aan het eind van de maand wordt de bewaakte fietsenstalling bij station Woerden verbouwd tot een selfservice-stalling. Daarna kunnen treinreizigers met hun OV-chipkaart zelf in- en uitchecken. Doordat je het eerste etmaal niet hoeft te betalen, verwacht de NS dat meer reizigers de ondergrondse stalling gaan gebruiken.

Quote

Via een intercom kunnen reizigers met een vraag persoon­lijk contact opnemen met een medewerker

Hessel Koster

De entree van de bewaakte fietsenstalling wordt in de laatste week van november verbouwd. Er komen doorzichtige toegangspoortjes waar treinreizigers vanaf vrijdag 30 november zelf kunnen in- en uitchecken. Wie met zijn fiets bij de stalling komt, hoeft alleen maar zijn OV-chipkaart voor de paslezer te houden om de glazen deur te laten openen. Bij het ophalen geldt dezelfde werkwijze.

Waar een dag je fiets stallen nu nog 1,30 euro kost, is dat straks de eerste 24 uur gratis. Daarna betalen treinreizigers 50 cent per dag. Dat moet door te pinnen bij de uitcheckzuil. ,,De meeste gebruikers stallen ’s morgens hun fiets en halen hem aan het einde van de dag weer op dus voor hen wordt stallen straks gratis”, zegt NS-woordvoerder Hessel Koster.

In samenwerking met indebuurt Woerden