Volledig scherm
Vierhonderd kilo koe rust op de sterke schouders van deze deelnemer aan de Sterkste Man in Wilnis. En dan maar 'meters maken'. © Frank de Roo

‘Sterkste man’ Wilnis trekt honderden toeschouwers

De kwalificatiewedstrijd van de Sterkste Man van Nederland op Paaszaterdag in het centrum van Wilnis  trok mede dankzij het prachtige weer vele honderden toeschouwers. De massale belangstelling had ook te maken met twee plaatselijke deelnemers: local hero, en favoriet voor eremetaal Kevin de Jong en Patrick Verschuren. 

De Jong, vorig jaar tiende bij de finale van de Sterkste Man in het Limburgse Schinveld, had het naar eigen zeggen best moeilijk met zijn favorietenrol in het veld van  ongeveer 15 deelnemers.  ,,De druk om voor eigen publiek te presteren was nogal hoog‘’, zegt organisator Antoinette Schaaphuizen. ,,Daar had hij duidelijk last van.‘’ Uiteindelijk eindigde De Jong op een eervolle derde plek, waarmee hij zich heeft gekwalificeerd voor de landelijke finale op 7 juli in Weert.

De andere spierbonk uit Wilnis, - hoe kan het toch dat dit dorp met amper 5000 zielen zoveel powerkerels voortbrengt -, Patrick Verschuren eindige in de achterhoede op respectabele achterstand van winnaar Vlad Buda uit Utrecht. De finale is op 7 juli in Weert.

Organisator Antoinette Schaaphuizen kijkt terug op een ‘supermooie dag'.  ,,Het was prachtig weer en er zijn veel meer mensen komen dan we hadden verwacht.. En de supporters van Kevin krijgen hopelijk nog zo'n prachtige dag bij de finale in Weert.‘’ 

In samenwerking met indebuurt Woerden