Brugklasser Ruben (links, 12) en Thijs Meijer (10, groep 7) met achter hen het water van de Botshol. Ze gaan een rondje lopen rond de Botshol en de Vinkeveense Plassen.
Volledig scherm
PREMIUM
Brugklasser Ruben (links, 12) en Thijs Meijer (10, groep 7) met achter hen het water van de Botshol. Ze gaan een rondje lopen rond de Botshol en de Vinkeveense Plassen. © Marlies Wessels

Stilzitten tijdens de lockdown? Welnee! Ruben (12) beweegt iedere dag genoeg

in beeldNu de scholen zijn gesloten vanwege de lockdown, zitten kinderen veel thuis. Hoe zorg je ervoor dat scholieren toch voldoende bewegen? Het Veenlanden College in Vinkeveen lijkt dé manier te hebben gevonden om leerlingen van de bank te krijgen. Met een wandelwedstrijd worden kinderen uitgedaagd om zoveel mogelijk te bewegen.

 1. Waarom verhuist de proteststem uit de grote stad?
  PREMIUM

  Waarom verhuist de protest­stem uit de grote stad?

  In een serie verhalen in aanloop naar de verkiezingen kijkt Josse de Voogd als geograaf naar de Randstad. Dat is niet één gebied, wat vaak wordt beweerd. Het is een enorm gebied met grote verschillen. Bijvoorbeeld in stemgedrag. Waar rechts-populistische partijen eerst veel aanhang hadden in de stad, verschuift dat de laatste jaren naar andere gebieden. Vandaag in deel 3 van de serie: Waarom verhuist de proteststem uit de grote stad?

In samenwerking met indebuurt Woerden

 1. Geen tafels, stoelen of afhaal bij deze 'restaurants': 'Volledig gericht op bezorging'
  Play

  Geen tafels, stoelen of afhaal bij deze 'restau­rants': 'Volledig gericht op bezorging'

 2. Ibrahim heeft drie bachelor- en drie masterdiploma's: 'Ik wil jongeren inspireren'
  Play

  Ibrahim heeft drie bachelor- en drie masterdi­plo­ma's: 'Ik wil jongeren inspireren'