Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Straf voor mishandeling bij bruiloft

Wegens een mishandeling is de 21-jarige Gijs T. uit Breukelen gisteren door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot 100 uur werkstraf. T. heeft een jaar geleden in Woerden een man met wie hij ruzie had de kiezen uit de mond geslagen. De straf was zoals de officier van justitie had geëist.

De officier vond het dat het tijd was voor 'vergeving en verzoening' tussen de twee mannen die bij hetzelfde kerkgenootschap zijn aangesloten.

Hun families hebben al jaren ruzie. De verdachte kwam in Woerden op een bruiloft een lid van de andere familie tegen. De verdachte was toen bang dat de banden van zijn auto waren lek gestoken. Daarna raakten de twee mannen slaags.

Kiezen kwijt

Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis. Hij was verschillende kiezen kwijt. Hij vertelde op de zitting dat hij nog steeds last heeft van de vechtpartij. Hij heeft vooral last van vermoeidheid.

Het was duidelijk dat T. een klap had uitgedeeld. Hij vertelde dat het letsel ook was te danken aan eerdere medische problemen bij het slachtoffer. Advocaat Jaap Willem Roozemond betoogde dat T. zich moest verdedigen. Het slachtoffer zou hebben gezegd dat hij een mes ging pakken. De advocaat vond dat T. geen straf verdiende. De rechter liet zich door de verdediging niet overtuigen.

In samenwerking met indebuurt Woerden