Stralende Glennis Grace verovert harten Woerdenaren

VideoVanuit L.A., de hoofdstad van Showbizz en van Californië naar Woerden, kaasstad en de zelfbenoemde hoofdstad van het Groene Hart. Voor de Amsterdamse zangeres Glennis Grace voelde het optreden gisteravond op de Woerdense Vakantieweek als thuiskomen. 

,,Nederland zal altijd mijn basis blijven'', verzekerde Grace het ongeveer 8000-koppige publiek op het Exercitieveld. Afgelopen week wist Grace door te dringen tot de halve finales van de Amerikaanse talentenshow America's Got Talent. Deze talentenjacht, waarbij de kijker bepaalt wie de winnaar wordt, trekt in de VS zo'n 18 miljoen televisiekijkers.

Sexy 

Na een optreden van Yes-R waren alle ogen in Woerden gericht op Glennis Grace. Ze had het veelbesproken gestreepte jasje uit AGT in Los Angeles laten hangen en had voor een sexy outfit gekozen: een smaakvolle minirok, fluwelen laarzen tot ver over de knie en een uitdagend decolleté.

Ze zong zeven nummers: Crazy in Love, een Withney medley, Stay (van Rihanna) ,Afscheid, Waarom, Be the one van Dualipa en beëindigde haar vlekkeloze performance met Empire state of mind van Alicia Keys.

In de coulissen stond haar zoon mee te zingen en te dansen.

Huwelijksfeest

Het was Grace's tweede optreden sinds ze vrijdagochtend op Schiphol was geland. Die avond stond ze in Arnhem op het podium, na Woerden ging de zangeres met haar entourage naar Vinkeveen waar ze geboekt was op een huwelijksfeest.

Direct na Grace kwam Danny de Munk. Bij de kleedkamers voor de artiesten stond Gerard Joling zijn vriendin Glennis op te wachten. ,,Ongekend dat zij dit bereikt heeft. Al de liedjes die ze in AGT heeft gezongen, dat waren allemaal loodzware tracks. Maar elke noot is loepzuiver.'' Joling kent Grace 'zeker 25 jaar'. ,,We hebben vaak samen opgetreden. Voor het leger en vaak kwam ze ook naar de Arena. Ja, als je met haar zingt, dan moet je wel een tandje bijzetten.''

Geluk

Hoe het komt dat Grace na zoveel jaren nu ineens het grote succes oogst, Joling denkt dat de factor geluk heel belangrijk is. ,,Misschien is ze onderschat geweest. Of, soms is het ook een kwestie van mazzel. Ze zit nu precies in het juiste programma. Dan valt alles samen.'' En voor Joling betekent Grace niet alleen een uitstekende zangeres en collega. ,,We zijn Amsterdammers onder elkaar, we hebben altijd gebruld van het lachen.''

Glennis Grace kreeg bij het verlaten van het podium een stuk kaas mee. Je zult het weten ook dat je in Woerden bent geweest.

Volledig scherm
Glennis Grace voelt zich helemaal thuis op het Exercitieveld in Woerden. © Marnix Schmidt

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden