Volledig scherm
PREMIUM
Kiki Schippers © Instagram

Survival of the fittest: sporten op de maandagavond

ColumnIn 2022 heeft Woerden 650 jaar stadsrechten. Deze week lanceerde de feestcommissie het thema ‘WoerdenWijs’ want wij Woerdenaren zijn eigen en wijs, én wijs met Woerden. We lijken inderdaad een zeer wijs en beschaafd stadje. Toch zijn er momenten waarop je de oermens óók in Woerden van heel dichtbij mee kunt maken.

Quote

Op maandag­avond wil namelijk ie-de-reen sporten. De sport­school is dan zo overvol, vergeleken daarmee lijkt de koeiemart een uitgestor­ven vlakte

Kiki Schippers

En dan heb ik het niet over de vechtende Feyenoorders van afgelopen zondag, hoewel de term neanderthalers wat mij betreft prima opgaat voor dit soort tuig. Ik heb het over de mastodonten die naar zichzelf kreunen in de spiegel terwijl ze hun halters liften, en over de oerleguanen die met priemende ogen op maandagavond listig afwachten om toe te slaan.

Op maandagavond wil namelijk ie-de-reen sporten. De sportschool is dan zo overvol, vergeleken daarmee lijkt de koeiemart een uitgestorven vlakte. Iedereen wil hetzelfde rondje maken langs dezelfde apparaten, en dat lukt alleen met de juiste strategie. Een prachtig staaltje survival of the fittest.

In samenwerking met indebuurt Woerden