Volledig scherm
Piet K. tijdens zijn rechtszaak twee weken geleden. © Nicole van den Hout

Taakstraf, behandeling en contactverbod voor 52-jarige stalker uit Vinkeveen na ‘aanvaring’

De 52-jarige Piet K. uit Vinkeveen is veroordeeld tot een celstraf, een taakstraf en een verplichte behandeling. Hij probeerde op 26 april dit jaar een dorpsgenote zwaar lichamelijk letsel toe te brengen door twee keer met zijn boot tegen en over haar boot te varen.

Daarnaast mag de Vinkevener ook vijf jaar lang niet in de buurt van het slachtoffer komen. K. stalkte de vrouw geruime tijd. Hij werkt in het verleden met haar samen.

In het voorjaar van 2018 begon hij haar lastig te vallen. Dat deed hij op een indringende en nare manier door haar vaak op te bellen, thuis langs te komen en spullen te vernielen.

Alcoholprobleem

Op 26 april van dit jaar ramde hij in beschonken toestand met zijn eigen boot meerdere keren de boot van de vrouw. Hierbij kwam de punt van zijn boot een meter over haar boot heen, waarbij zij ook is geraakt. De vrouw zat in de boot en kon geen kant op.

Tussen mei 2018 en 26 april 2019 is de Vinkevener meerdere keren tevergeefs aangesproken op zijn gedrag. K. heeft een alcoholprobleem. De rechtbank vindt het belangrijk dat hij wordt behandeld voor zijn problemen, maar vindt ook dat celstraf op zijn plaats is. De man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 365 dagen, waarvan 277 dagen voorwaardelijk.

K. heeft al enkele maanden in voorlopige hechtenis gezeten. Hierdoor hoeft hij niet terug naar de gevangenis. Wel moet hij zich bij de reclassering melden en zich houden aan de voorwaarden die de reclassering hem, in het kader van zijn behandeling, oplegt. Ook legt de rechtbank hem een taakstraf van 180 uur én een contact- en locatieverbod van vijf jaar op.

In samenwerking met indebuurt Woerden