Volledig scherm
PREMIUM
2016-09-15 15:24:42 ROTTERDAM - Een beeld van Vrouwe Justitia, het symbool van rechtvaardigheid. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT © ANP XTRA

Taakstraf geëist tegen Mijdrechter voor doodsbedreiging aan Mark Rutte

Een 59-jarige Mijdrechter was zo kwaad dat hij weer eens op zijn uitkering werd gekort, dat hij januari een brief aan minister-president Mark Rutte schreef. Hierin bedreigde hij de premier met de dood. Rutte schrok hiervan en deed aangifte. Gisteren eiste het Openbaar Ministerie een taakstraf van honderd uur tegen de verdachte, waarvan de helft voorwaardelijk.

Quote

Op dat moment dacht ik er zo over. Ik zou het nu niet meer doen

Verdachte

De Mijdrechter moet al jaren zien rond te komen van een wao-uitkering. Elk jaar heeft hij weer minder te besteden. Op 18 januari was voor de man de maat vol. Hij pakte pen en papier en deed in een opwelling zijn beklag aan Rutte. De brief sloot hij af met de tekst ‘Wees verstandig: treed af en anders krijgt u een kogel’.

De 59-jarige verdachte ondertekende netjes met zijn naam en deed de brief zelf op de post. „Rutte belooft iedereen gouden bergen, maar daar komt niets van terecht,’’ herhaalde hij gisteren bij de Utrechtse rechtbank zijn mening.

In samenwerking met indebuurt Woerden