Volledig scherm
© ANP

Taakstraf voor laveloze Pool die hard inrijdt op verkeersregelaar

Een 30-jarige Pool is veroordeeld voor een taakstraf van 100 uur. De inwoner van Gouda was oktober 2015 in Woerden hard ingereden op een verkeersregelaar. Hij zat laveloos achter het stuur.

Wodka, bier en een fles port. Met bijna vijf keer de maximale toegestane hoeveelheid alcohol was de Pool oktober 2015 achter het stuur van zijn wagen gestapt.

Waar hij met zoveel drank op naar toereed, kon hij zich bij de Utrechtse rechtbank niet meer herinneren. ,,Vermoedelijk naar huis.’’

Eveneens was het hem ontschoten dat hij vervolgens met een snelheid tussen de 70 en 100 kilometer op Rietveld in Woerden op een verkeersregelaar inreed. Het enige dat hij de politierechter nog wel kon vertellen, was dat hij in die periode gezinsproblemen had. Zijn vrouw had een herseninfarct gekregen.

Zware mishandeling

De officier van justitie vond dat er sprake was van zware mishandeling. ,,U bent in volle vaart rechtdoor gereden, terwijl de verkeersregelaar aangaf dat u moest stoppen.’’ De vrouw zag gelukkig nog op tijd kans opzij te springen.

Het Openbaar Ministerie eiste geen onvoorwaardelijke gevangenisstraf, omdat de zaak te lang heeft gelegen. Hierdoor bleef de straf beperkt tot een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Daarnaast kreeg hij een rijonzegging van 24 maanden opgelegd, waarvan 18 voorwaardelijk.

De Pool is na het incident al een half jaar zijn rijbewijs kwijt geweest. Ook in zijn vaderland mag hij al een tijdje niet meer autorijden.

In samenwerking met indebuurt Woerden