Taart van wethouder voor Ajacied Matthijs de Ligt uit Abcoude

VideoWethouder Rein Kroon heeft vandaag namens gemeente De Ronde Venen Ajax-verdediger Matthijs de Ligt verrast met een taart. De Abcoudse voetballer scoorde in de kwartfinale van de UEFA Champions League het winnende doelpunt tegen Juventus. ,,Wij zijn trots op alle sporters in onze gemeente maar vandaag in het bijzonder op jou en de prestatie die je voor het Nederlands voetbal hebt neergezet'', sprak Rein Kroon terwijl hij de taart overhandigde.

De grote slagroomtaart is voorzien van een foto van Matthijs de Ligt, gemaakt net nadat hij de winnende goal maakte. 'Je bent een topper' staat erbij geschreven. ,,Super leuk dat jullie dit doen'', reageert de voetballer verrast. De wethouder brengt vaker een bezoek aan sporters die belangrijke prestaties hebben geleverd. ,,Wat zo mooi is aan jouw prestaties in de Champions League, is dat het voetballiefhebbers bij elkaar brengt'', reageerde wethouder Rein Kroon, die als fan aan de televisie gekluisterd zat om zijn club aan te moedigen. ,,Je brengt niet alleen heel veel blijdschap bij de Ajacieden, maar ook fans van Feyenoord en PSV stonden te juichen. Dat is het mooie van sport: het kan echt verbinden.''

Hoewel de Ajax-verdediger zelf ook enorm trots is op de prestaties van zijn team tegen de Juventus, is de grootste euforie alweer wat gezakt. Zaterdag wacht hem de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Daar ligt zijn focus. Hij oogt uiterst rustig en geniet van het mooie weer. Vanmiddag moet hij weer trainen, de laatste voorbereidingen voor morgen. ,,Voor zo’n duel met Groningen ben ik meer nerveus dan voor de halve finale van de Champions League’', zegt hij. ,,Als je in zo’n Champions League wedstrijd goed speelt, ben je een held. Als je tegen Groningen niet wint, heb je het meteen gedaan. Daar staat veel meer druk op.”

Hij is blij met de loting tegen Tottenham Hotspur. In de halve finale staat hij tegenover oud-Ajacieden Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Davinson Sanchez en Christian Eriksen. ,,Dat zou weleens in ons voordeel kunnen zijn”, zegt hij. ,,We weten hoe ze spelen.”

Op de vraag of hij volgend jaar nog steeds bij Ajax voetbalt, geeft Matthijs de Ligt geen antwoord. ,,We zullen zien”, besluit hij lachend. ,,Wie weet.’’

Volledig scherm
Matthijs de Ligt krijgt een taart namens de gemeente Abcoude van Wethouder Rein Kroon. © Merel Klijzing

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden