Volledig scherm
Alle kinderen die in oktober in de gemeente Montfoort geboren worden, krijgen van de brandweer een geboortetas. © Gemeente Montfoort

Tas voor alle pasgeboren baby’s in Montfoort, maar wel met een serieuze boodschap

Alle baby’s die deze maand geboren worden in de gemeente Montfoort krijgen van de brandweer een geboortetas. De tas is een cadeautje om jonge ouders te attenderen op brandpreventie.

Ouders die deze maand in Montfoort geboorte-aangifte komen doen van hun kind, krijgen van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) een geboortetas met daarin een slabbetje en allerlei folders en brochures over brandveiligheid. Het cadeau wordt, net als vorig jaar, uitgedeeld vanwege de Brandpreventieweken in oktober.

Roze Wolk

De VRU richt ze met deze actie, getiteld Roze Wolk, speciaal op jonge ouders. ,,Te midden van beschuit met muisjes, korte nachten en kraamvisite is brandveiligheid waarschijnlijk niet het eerste waar kersverse ouders aan denken. Toch kan er ook bij hen brand ontstaan”, luidt de motivatie.

Volgens de VRU zijn jonge ouders vaak expert op het gebied van babyfoons, traphekjes en fleshygiëne, maar zijn zaken als het juist plaatsen van rookmelders, deuren ’s nachts sluiten en een vluchtplan ook heel belangrijk om je gezin te beschermen tegen brand.

In samenwerking met indebuurt Woerden