Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Taxi’s Woerden in beslag genomen door politie

De politie heeft in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), in opdracht van het Openbaar Ministerie, 35 taxi’s in beslag genomen. Dat gebeurde onder meer in Woerden. De actie gebeurde in het kader van het nadere onderzoek naar illegaal taxivervoer.

Bij invallen in Woerden, Heerhugowaard en Zaandam heeft de politie begin september al twee taxi’s van vermeende snorders (illegale taxichauffeurs) in beslag genomen.Gaandeweg het onderzoek naar de bedrijven is dat aantal fors toegenomen.

De inbeslagname vond plaats omdat al deze voertuigen werden ingezet voor illegaal taxivervoer. De drie onderzochte ondernemingen waren hoofdzakelijk actief in de regio Amsterdam. Bij het onderzoek is eveneens vastgesteld dat 25 van de 35 taxi’s ook niet verzekerd waren volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen, aldus de politie vanmiddag. 

Het onderzoek van de politie en de ILT onder leiding van het Openbaar Ministerie in Amsterdam wordt voortgezet. Het opsporingsteam zegt verdere inbeslagneming(en) en aanhouding(en) niet uit te sluiten.

In samenwerking met indebuurt Woerden