Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de Techniekdriedaagse konden kinderen kennis maken met technische vakken. Binnenkort wil Woerdens Techniek Talent vanuit een eigen school meer lessen aan gaan bieden van . © Rianne den Balvert

Techniekbedrijven wachten reikhalzend op besluit over ‘Technohub’ in Woerden

Ruim honderd techniekbedrijven in de regio wachten reikhalzend op het besluit van de Woerdense wethouder George Becht. Als hij een bouwlocatie toewijst in het Stationsgebied zetten de bedrijven er binnen een half jaar een nieuwe school om jonge vaklui in op te leiden.

Techniekbedrijven in Woerden, Montfoort, Bodegraven-Reeuwijk en Oudewater hebben nu al grote moeite om nieuwe vaklui te vinden om de vele vacatures in te vullen. Ze willen dan ook zo snel mogelijk beginnen met de opleidingen in de nieuwe regiocampus ‘Technohub’ in Woerden. Volgens Marlous Birkhoff van Woerdens Techniek Talent (WTT) zijn de plannen rond om op de Stationslocatie in een nieuw gebouw neer te zetten in samenwerking met Jan Snel. ,,Omdat dit gebied over een aantal jaar wellicht doorontwikkeld wordt kunnen we daar maximaal vier jaar terecht.

In samenwerking met indebuurt Woerden