Volledig scherm
PREMIUM
Wilma van Dormalen, Herman de Jong en Toine Doezé van tennisvereniging VLTV, die haar 50-jarig bestaan viert. © foto ricardo smit

Tennisclub VLTV heeft imago van kaksport allang van zich afgeschud

Een kaksport. Alle spelers verplicht gekleed in het wit. Dát was tennis anno 1969 in de herinnering van Herman de Jong (83) en Toine Doezé (85). Hun tennisvereniging VLTV uit Vinkeveen viert op 14 en 15 juni een groots jubileumfeest vanwege het vijftigjarig jubileum. Speciaal voor de gelegenheid hullen de leden zich weer in het wit.

Quote

Wie op tennis zat, werd in het dorp ontweken. Ze keken je niet aan

Herman de Jong, Lid van de Vinkeveense Lawn Tennis Vereniging

Zowel De Jong als Doezé is vanaf het eerste uur lid van de Vinkeveense Lawn Tennis Vereniging. ,,Wij waren al lid voordat er banen waren", lacht Herman de Jong, die voor die tijd aan volleybal en tafeltennis deed. ,,Ik wilde veel liever sporten in de buitenlucht, dus toen ik hoorde dat de tennisvereniging werd opgericht, ben ik direct lid geworden.”

Tennis was in die tijd uitsluitend weggelegd voor de elite. ,,Een kaksport was het", zegt De Jong. ,,Wie op tennis zat, werd in het dorp ontweken. Ze keken je niet aan.”

Een ander belangrijk verschil met nu was de uitstraling van de materialen. ,,Iedereen moest verplicht in het wit gekleed", vult Toine Doezé zijn goede vriend aan. ,,Dat is nu heel anders; nu kun je dragen wat je wilt."

In samenwerking met indebuurt Woerden