Volledig scherm
© Koen Suyk

Terugkeer bibliotheek Montfoort en Linschoten loopt vertraging op

De terugkeer van de bibliotheek in Montfoort en Linschoten laat nog even op zich wachten. Er zijn verschillen van inzicht over de inschatting van de kosten voor de gemeente en Bibliotheek Het Groene Hart.

De gemeente zegt dat beide partijen er vertrouwen in hebben dat het wel goed komt en dat het niet te lang duurt voor die overeenstemming er is.

Sinds de gemeenteraad in oktober vorig jaar besloot tot de terugkeer van de bibliotheek (de voorziening verdween in 2016 uit bezuinigingsoverwegingen) werken de gemeente, Bibliotheek Het Groene Hart en de Montfoortse welzijnsorganisatie SWOM aan een plan om de bibliotheek onder te brengen in het Huis van Montfoort en in het cultuurhuis De Brede Vaart in Linschoten. 

De samenwerking tussen de drie partijen heeft recent tot verschillende inzichten geleid, zegt de gemeente, waaronder de inschatting van de financiële situatie. Dit zorgt ervoor dat de ontwikkelingen vertraging oplopen.

De nieuwe bibliotheek moet meer worden dan een gebouw met rekken vol boeken. Ook een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, waar bijvoorbeeld iets kan worden gedaan aan laaggeletterdheid of cursussen sociale media worden gegeven. Er wordt klein begonnen en in de loop der tijd moet de bibliotheek groeien tot een volwaardige voorziening.

In samenwerking met indebuurt Woerden