Volledig scherm
PREMIUM
Melissa uit Amstelveen in de bediening op het terras van The Harbour Club in Vinkeveen. © Marlies Wessels

The Harbour Club wil gasten wauw-moment geven

terrassen in de zomerAD Groene Hart bezoekt deze zomer twee keer per week een terras. Vandaag: The Harbour Club in Vinkeveen. Het terras van The Harbour Club staat op nummer 68 in de Misset Terras Top 100 2019. Servicemanager Thami Belarbi legt graag uit hoe die score is behaald.

Quote

Ik ben ervoor om het niveau van de service hoog te houden. Dat doen we onder andere met een strakke organisa­tie

Thami Belarbi

Thami Belarbi maakt het echt mee: mensen die ervoor hebben gespaard om een keer het terras van The Harbour Club te kunnen beleven. Als hij dat van zijn gasten weet, gaan bij hem alle registers open. ,,Dat vind ik zo bijzonder. Ik wil dan dat die mensen ook echt een bijzondere beleving krijgen die ze niet snel zullen vergeten. Juist deze mensen moeten waar voor hun geld krijgen.”

Niet dat andere gasten op minder gastvrijheid hoeven te rekenen, want daar is Belarbi juist als servicemanager voor aangesteld. Een servicemanager, voor een terras. Belarbi vindt daar niets vreemd aan, want een terras lijkt dan een wat lossere sfeer te hebben, voor hem is er geen verschil met het restaurant binnen.

,,Binnen en buiten hanteren we dezelfde etiquette. De bediening is herkenbaar gekleed in witte blouse met bretels en ziet er ook in haardracht verzorgd uit. Gasten worden bij binnenkomst direct welkom geheten en een plaats gewezen. Binnen een paar minuten hebben ze iets te drinken. Dranken en gerechten worden vanaf de juiste kant geserveerd."

In samenwerking met indebuurt Woerden