Volledig scherm
Thijs Tromp. © Reliëf Woerden

Thijs Tromp van Reliëf in Woerden wordt hoogleraar in Amsterdam

Thijs Tromp, directeur van Reliëf in Woerden is benoemd tot hoogleraar op de bijzondere leerstoel Diaconaat aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) in Amsterdam.

Tromp zal zich in zijn onderzoek richten op het thema sociale inclusie in kerk, zorg en samenleving. Uitsluiting van kwetsbare mensen in onze samenleving is namelijk nog steeds aan de orde van de dag, aldus Reliëf.

Hij volgt prof. Herman Noordegraaf op, die de leerstoel tot 2018 bekleedde. De leerstoel gaat uit van Stichting Rotterdam. Tromp blijft naast zijn functie als hoogleraar directeur van Reliëf. De benoeming gaat in op 1 september en duurt vijf jaar.

Reliëf is de christelijke vereniging van zorgaanbieders, gevestigd in Woerden. Haar missie is het bevorderen van menslievende zorg in Nederland. De PThU is een levensbeschouwelijke universiteit voor theologie, met vestigingen in Amsterdam en Groningen. Stichting Rotterdam is een protestants-christelijk stimuleringsfonds voor activiteiten op sociaal en cultureel terrein, uitdrukkelijk gericht op het bevorderen van gerechtigheid ten behoeve van de naaste.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden