Volledig scherm
Aan de zuidkant van station Woerden hangen sinds kort twee camera's die moeten voorkomen dat de lift opnieuw wordt vernield. © Femke Rodenburg

Tijdelijke camera’s op station Woerden moeten helpen vandalen te pakken

De twee camera's die de NS onlangs heeft opgehangen op station Woerden moeten ervoor zorgen dat vandalen worden gestopt of gepakt. 

De lift aan de zuidzijde (Van der Valk Boumanlaan) van het station is regelmatig doelwit van vandalen. ,,De ruiten zijn meerdere keren ingeslagen”, vertelt NS-woordvoerder Geert Koolen. Reden voor de NS om twee camera's op te hangen bij de liften: één bovenin bij de traverse en één beneden in de stationshal. Koolen: ,,Best bijzonder, want het zijn de enige twee camera's op station Woerden.”

De camera's hebben niet alleen een preventieve werking, maar kunnen ook helpen bij de opsporing van de vandalen. ,,Van de eerdere vernielingen hebben we aangiften gedaan, maar camerabeelden zijn dan wel handig als bewijs.”

Volgens Koolen hangt de NS regelmatig tijdelijk camera's op vanwege vernielingen op treinstations. Hoe lang die in Woerden blijven hangen, is nog niet duidelijk. 

In samenwerking met indebuurt Woerden