Volledig scherm
Elektrische auto. Foto ter illustratie © ROBIN UTRECHT

Toch geen elektrische deelauto in Woerden: verhuur van de auto's is niet toegestaan

Het leek Sterk Woerden zo’n goed idee: de vier elektrische auto’s die de gemeente heeft in het weekeinde, de avonden en op feestdagen beschikbaar te stellen voor anderen. De gemeente gebruikt ze immers op die momenten toch niet. En door ze tot ‘deelauto’s’ te bestempelen, zou de gemeente een voorbeeldfunctie hebben om elektrisch rijden te stimuleren.

Helaas, zeggen b en w nu op vragen van Rianne Vrolijk van Sterk Woerden, de vier elektrische auto’s zijn niet van de gemeente, maar worden geleased. ,,We zijn gebonden aan de voorwaarden van de leasemaatschappij. Hierin staat dat verhuur van de auto’s niet is toegestaan. We hebben hierover nog extra contact gehad met de leasemaatschappij en dit is ook verzekeringstechnisch niet toegestaan’’, zeggen b en w.

Het idee verwijzen ze niet naar de prullenbak. Ze wijzen op het nieuwe parkeerbeleid dat voor Woerden in de maak is. Het aanbieden/stimuleren van deelmobiliteit gaat hier onderdeel van uitmaken, aldus b en w. ,,Over de wijze waarop we dit willen faciliteren wordt de komende periode nagedacht.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden