Toch lichte Oranjekoorts dankzij jonge Leeuwinnen in Woerden

VideoNederland doet weliswaar niet mee met het WK-voetbal, desondanks was er de afgelopen dagen in Woerden sprake van een hele kleine Oranjekoorts.

Het Nederlands jeugdelftal onder 15 jaar speelde er twee oefenwedstrijden tegen de Verenigde Staten. De eerste wedstrijd was afgelopen zondag. De tweede ontmoeting vond gisteren plaats. Beide duels werden gespeeld op het sportpark van SC Woerden. De sportclub is heel vereerd met de komst van de jonge Oranje Leeuwinnen. ,,We zijn heel trots om de KNVB te mogen ontvangen’’, zegt bestuurslid Paul Bremer.

In tegenstelling tot afgelopen zondag was de tribune gisteren niet helemaal vol. Vermoedelijk kwam dat mede door het mindere weer en omdat deze week in Woerden de avondvierdaagse werd gelopen. Bremer: ,,Zondag hadden we allemaal ballenmeisjes. Vandaag jongens en meisjes.’’

Volledig scherm
Het Nederlands vrouwenelftal onder de 17 jaar speelde tegen Amerika onder de 17 in Woerden. © RV

Contacten

Quote

Zondag hadden we allemaal ballenmeis­jes. Vandaag jongens en meisjes

Paul Bremer

Dat de KNVB voor de twee vriendschappelijke wedstrijden was neergestreken aan de Steinhagenseweg is te danken aan de goede contacten die SC Woerden met de voetbalbond heeft, vertelt Bremer.

De Amerikaanse selectie is de afgelopen twee weken op trainingskamp in Woerden geweest. Vandaag vliegen de speelsters weer terug naar huis.

Tijdens hun verblijf in Woerden hebben de speelsters veelvuldig getraind op het sportpark van SC Woerden. Voor dit verblijf heeft de voetbalclub 600 kilo ijsklontjes bij de groothandel moeten bestellen. Bremer: ,,De Amerikaanse meiden houden na afloop altijd een cooling down.’’ 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden