Een 45 km auto met een oudere dame achter het stuur raakte vrijdagmiddag te water in Papekop. Ze werd gered door Alfons van Dam (33) en Dirk Jan van der Hee (31).
Volledig scherm
PREMIUM
Een 45 km auto met een oudere dame achter het stuur raakte vrijdagmiddag te water in Papekop. Ze werd gered door Alfons van Dam (33) en Dirk Jan van der Hee (31). © Egberts Media

Toevallige helden Alfons en Dirk Jan redden bejaarde vrouw van verdrinkingsdood: ‘Engeltje op haar schouder’

Een vrouw van in de 80 had vrijdagmiddag alle geluk van de wereld nadat ze in Papekop, bij Woerden, met haar 45 km auto in het water belandde. Dankzij een heldhaftige actie van de toevallig aanwezige Alfons van Dam (33) en Dirk Jan van der Hee (31) leeft ze nog. ,,Ze had een engeltje op haar schouders.”

Van Dam zit nog vol met adrenaline als hij over het ongeluk aan de Papekopperstraatweg in het dorpje vertelt. Samen met zijn neef Dirk Jan was hij op een bedrijfsterrein aanwezig. De timmerman uit Oudewater verving er een deur terwijl zijn neef, afkomstig uit Zwammerdam, sleutelde aan zijn brommer. Ze zagen een oudere dame in haar 45 km wagen stappen en rustig achteruit rijden. Plots ging het mis.

In samenwerking met indebuurt Woerden