Volledig scherm
Jesper Oele © orange pictures

Trainer Oele (SDO Kamerik): 'Wil er nog iets uithalen'

RegiosportEen uitbundige voorjaarszon begroet gisteren de korfballers voor de hervatting van de veldcompetitie. Voor Tempo en SDO, de hoogstspelende ploegen, staat handhaving op het spel. Dat geldt, op Atlantis na, ook voor de regionale teams die op de lagere niveau's actief zijn.

Nog vijf wedstrijden is Jesper Oele hoofdtrainer bij SDO/BlijWerkt. Vorig seizoen vierde hij in Kamerik een dubbele titel, maar afzwaaien met een dubbele degradatie dreigt nu. Oele is er alles aan gelegen om dat te voorkomen. ,,Ik wil er nog wel iets uithalen. Het wordt moeilijk, maar wij gaan strijdbaar de tweede helft van de veldcompetitie in'', verzekert de trainer die volgend seizoen aan de slag gaat bij zijn voormalige club Dalto. In zijn selectie is Robin van der Vliet weer volledig terug, nadat zij in de laatste zaalwedstrijd al haar rentree maakte na ruim een jaar blessureleed. SDO hervat de veldcompetitie bij DSC in Eindhoven.

In tegenstelling tot de Kamerikers, kreeg Tempo bijna geen rust in de aanloop naar de veldcompetitie. Anderhalve week geleden promoveerden de Alphenaren ten koste van KCC naar de Korfbal League. Met het oog op die promotie, is handhaving in de ereklasse op het veld van belang. ,,Dan sluiten de competities volgend seizoen beter op elkaar aan'', verklaart captain Edwin van der Weijde. De routinier is 'gewoon' van de partij als Tempo vanmiddag concurrent AW.DTV bezoekt. ,,Als we AW.DTV onder ons houden in de stand, handhaven we ons rechtstreeks. De trainer (Frits Wip, red.) heeft mij verzocht mee te doen. Later in het veldseizoen kan ik rust nemen.''

Afscheid

Net als Oele werkt ook Wip de komende weken naar zijn afscheid toe. In de eerste klasse geldt dat ook voor Glenn de Vries, die IJsselvogels komende zomer verruilt voor het Haagse Achilles en uitgerekend die ploeg is morgen de tegenstander. ,,Door blessureperikelen en afhakers is het lastig om aan vastigheden te werken, maar ik denk dat nu blijkt dat we toch wel gegroeid zijn ondanks de degradatie in de zaal'', aldus De Vries. Hij zag Kimberley Verbeek van Mourik een stapje terug doen naar het tweede team. Eva Haasbroek (schouder) is voorlopig uit de running en Peter Berlijn is gestopt vanwege een voetblessure.

In samenwerking met indebuurt Woerden