Volledig scherm
Directeur Martine Koomen is trots op het predicaat ‘goed’ dat openbare basisschool Piet Mondriaan in Abcoude heeft gekregen. © Marlies Wessels

Trots bij Piet Mondriaanschool na goede beoordeling door onderwijsinspectie

Openbare basisschool Piet Mondriaan uit Abcoude heeft van de onderwijsinspectie het predicaat ‘goed’ ontvangen. Van de ruim zesduizend basisscholen in Nederland hebben slechts 148 scholen deze beoordeling gekregen.

Quote

De verwach­ting is dat dit predicaat een aanzuigen­de werking heeft op nieuwe leerlingen

Martine Koomen

Directeur Martine Koomen is trots. ,,Dit predicaat kun je alleen ontvangen als er goed wordt samengewerkt. Deze waardering is voor ons allemaal.” 

Volgens de onderwijsinspectie staat de kwaliteitszorg voor het onderwijs bij obs Piet Mondriaan ‘als een huis’. ,,Dat is ook een van de speerpunten die wij hebben’’, licht de directeur toe. ,,Kinderen komen naar onze school voor goed onderwijs. Dat bieden wij. Dat realiseren wij niet alleen met goede leerkrachten, maar ook met vakdocenten en goede ondersteuning vanuit de interne begeleiding.”

Lerende school

Een ander punt dat door de inspectie enorm werd gewaardeerd, is het leren en ontwikkelen op alle niveaus. ,,Wij zijn een lerende organisatie’’, vervolgt de directeur. ,,Dat betekent niet alleen dat wij de kinderen iets willen leren, maar we willen onszelf ook altijd blijven ontwikkelen. Leerkrachten kijken onderling bij elkaar in de klassen en als directeur kom ik ook geregeld bij mijn collega’s op bezoek in de klas. We evalueren ons handelen en geven elkaar feedback. Zo zijn wij echt een lerende school.”

Het predicaat ‘goed’ doet de Piet Mondriaanschool heel goed. ,,Onze school is met 375 leerlingen de grootste basisschool van gemeente De Ronde Venen”, stelt Koomen. ,,De verwachting is dat dit predicaat een aanzuigende werking heeft op nieuwe leerlingen. Het laat namelijk zien dat hier goed onderwijs gegeven wordt. En dat wat wij doen gewaardeerd wordt.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden