Volledig scherm
© Rijnhout Media

Tweede station Woerden bestaat alleen uit potloodstreep

Een tweede NS-station met P+R-terrein in Woerden zal vooral automobilisten trekken die op weg naar Utrecht de A12 bij Woerden verlaten om de reis per trein te vervolgen.

B en w gemeente Woerden antwoorden dat op vragen van Reem Bakker (Fractie Bakker). Het extra station is overigens toekomstmuziek, waarvoor nog geen concrete plannen bestaan. ,,In het toekomstbeeld openbaar vervoer is een extra station met potlood ingetekend als mogelijke toekomstige optie’’, zegt wethouder Arjan Noorthoek (verkeer) in de antwoorden.

Op kaartjes is het zoekgebied al eens geopperd en staat ingetekend ten zuiden van de wijk Molenvliet. De locatie is heel breed aangegeven. ,,Zeer indicatief, aangezien er nog geen concrete plannen zijn’’, aldus Noorthoek.

Effect

Bakker wilde onder andere weten hoe groot het P+R-terrein of transferium wordt, wat de capaciteit wordt, wat het effect van de aantrekkingskracht van het station/transferium zal zijn op de rest van het verkeer in Woerden en of het transferium aan beide zijden van de spoorlijn komt en wat de meerwaarde van dat transferium voor Woerdenaren is. Op al die vragen zegt Noorthoek geen antwoord te kunnen geven, omdat er dus nog geen concrete plannen zijn.

Volledig scherm
Indicatieve locatie tweede NS-station Woeden en Transferium © Gemeente Woerden

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden