Volledig scherm
Onderwaterdrainage is een van de maatregelen tegen bodemdaling. © Pim Mul

Twintig miljoen euro om bodemdaling in Groene Hart af te remmen

Tien miljoen van het Rijk en net zoveel geld van lokale overheden in het Groene Hart is nu definitief beschikbaar om de strijd tegen bodemdaling tegen te gaan.

Het kabinet is vandaag met het voorstel voor de zogeheten Regio Deal Groene Hart akkoord gegaan. De acht lokale overheden (waaronder Alphen, Gouda en Woerden) en het Rijk werken samen aan manieren om beter om te gaan met de gevolgen van bodemdaling. Nu er dus overeenstemming is over de invulling en financiering van de deal, kan begonnen worden met de uitvoering van de plannen. 

De bodemdaling heeft gevolgen voor veel gebieden in het Groene Hart en raakt zaken als woningbouw, het wegennet en de landbouw. De projecten die deel uitmaken van de regiodeal gaan onder meer over het vergaren van kennis en het zoeken naar oplossingen en het terugdringen van de CO2-uitstoot. 

Meer aandacht

De Goudse wethouder Hilde Niezen heeft zich al lange tijd sterk gemaakt voor meer aandacht en voor geld om bodemdaling tegen te gaan: ,,Na de zomer wordt de regiodeal officieel ondertekend. Dan gaan we keihard aan de slag om oplossingen te vinden om de bodemdaling op het platteland en in de stad de baas te worden.‘’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden