Volledig scherm
De luizenmoeder © AVROTROS

Twistvliedschool Mijdrecht opnieuw decor De Luizenmoeder

UPDATEHet voormalige gebouw van de Twistvliedschool aan de Kwikstaart in Mijdrecht vormt ook in het tweede seizoen het decor van de populaire serie De Luizenmoeder.

De comedy, een van de grootste kijkcijferhits van het afgelopen tv-seizoen, gaat over de dynamiek tussen ouders en leerkrachten en hoe zij zich staande houden op het slagveld dat het schoolplein heet.

Na het succes van seizoen één, wil de producent in het voormalige schoolgebouw ook graag seizoen twee opnemen. B en w van De Ronde Venen hebben daar mee ingestemd.

Quote

Vanuit de realiteit kan ik verklappen dat de serie verontrus­tend treffend is

Kiki Hagen (wethouder en oud-onderwijzeres)

Wethouder Kiki Hagen, die tot voor kort zelf voor de klas stond, vindt het leuk dat zo’n populaire serie in De Ronde Venen wordt gefilmd. ,,Vanuit de realiteit kan ik verklappen dat de serie verontrustend treffend is; van surprises gemaakt door ouders tot gezonde traktaties. Ik kijk uit naar het tweede deel.”

De opnamen voor seizoen twee zijn tussen september en december. Buurtbewoners worden van tevoren geïnformeerd als er gefilmd wordt. Het nieuwe seizoen wordt in 2019 uitgezonden door AVRO-TROS op NPO. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je hier in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden