Volledig scherm
Publiek fotografeert de stoomtrein op het station in Woerden. © Rianne den Balvert

Uitbundig dampende trein passeert station Woerden

Het is even wennen, een dikke pluim rook boven het station van Woerden. Een gigantische stoomlocomotief passeerde gisteren het station. De trein was zoals vaker gehuurd door een gezelschap. De route ging van Rotterdam, via Den Haag, Amsterdam, Amersfoort en Utrecht weer terug naar Rotterdam, de thuishaven van de stoomloc.

Op 19 oktober vertrekt de speciale trein vanaf Gouda voor een (trein)reisje langs de Rijn. Bij Venlo wordt de grens overgestoken om via Keulen de reis voort te zetten naar Brohl-Lutzing. Daar aangekomen maken de reizigers een treinreis over de Brohltalbahn met de Vulkan express. Na deze smalspoorreis stoomt de Rijn Expres naar Koblen.

Loods

De stichting is sinds 1998 eigenaar van een onderkomen in Rotterdam, aan de rand van het NS-emplacement Rotterdam-Noord Goederen. Het is een in klassieke stijl gebouwde locomotievenloods.

Op de vijf in de loods aanwezige sporen vinden niet alleen de locomotieven onderdak, maar heeft de stichting ook de beschikking over twee inspectieputten voor onderhoud. Herstel en revisies van de oude stoomtrein worden in eigen beheer gedaan.

Verder heeft de loods een speciaal onderkomen voor de medewerkers en voor het ontvangen van bezoekers.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden