De brandweer actief bij de brand in Montfoort.
Volledig scherm
De brandweer actief bij de brand in Montfoort. © 112MediaUtrecht

Uitslaande brand bij kaashandelaar in Montfoort

In het pand van een kaashandelaar aan de Steenovenweg in Montfoort is vanavond rond 20.45 uur een uitslaande brand uitgebroken. Even na 21.30 uur lijkt de situatie onder controle. 

De brandweer had de brand opgeschaald naar grote brand. Met man en macht probeerde men te voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen panden. Dat lukte de brandweerlieden vrij snel. 

Hoewel het sein brandmeester nog niet is gegeven, is de situatie onder controle. Een woordvoerster van de brandweer meldt dat de brand in het pand, waar onder meer auto’s en bestelbusjes in stonden, vanaf drie kanten werd geblust. Ook is een hoogwerker ingezet. 

,,Het is, ondanks de harde wind, gelukt om het overslaan van de vlammen naar andere gebouwen te voorkomen. Daar hebben we op ingezet”, zegt de woordvoerster. 

Lichtgewonden

Een ambulance was aanwezig omdat een man bij een val gewond is geraakt. Hij is zonder spoed naar het ziekenhuis gebracht. Drie andere mensen zijn door het ambulancepersoneel behandeld omdat zij last hadden van de ingeademde rook. Deze lichtgewonden waren overigens omstanders. Het is niet bekend of er mensen in het gebouw aan de Steenovenweg aanwezig waren op het moment van de brand. 

Het pand waar onder meer auto’s stonden is een bedrijfsverzamelgebouw. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. 

In samenwerking met indebuurt Woerden