Volledig scherm
15-jarig meisje overleden na aanrijding met passagiersbus Thorbeckelaan Gouda © Josh Walet

Vader doodgereden Rhodé (14) preekte over het verlies van een kind

updateDe 14-jarige scholiere die gistermiddag om het leven kwam bij een verkeersongeluk in Gouda, blijkt Rhodé Zondag, de dochter van de Woerdense predikant Wijnand Zondag.

Quote

Veel mensen in de omgeving berichten dat de preek van afgelopen weekeinde zoveel indruk op hen heeft gemaakt

Jeffrey Schipper

Hij behandelde tijdens de avondpreek in de Gereformeerde Gemeente in de Betlehemkerk afgelopen zondag het onderwerp ‘Uw wil geschiede: ,,Het maakt mij een beetje verlegen. Om dat te kunnen zeggen, moet je dan niet eerst zelf iets meemaken?’’ Hij refereerde aan twee jonge mensen, die in Utrecht en Kampen overleden waren en een gezin achterlieten. ,,Kun je dan nog zeggen: Uw wil geschiede?’

Ook noemde hij staatssecretaris Paul Blokhuis, die onlangs zijn 18-jarige dochter Julia verloor. ,,En dan moet je je vervolgens je werk weer doen. Terwijl je elke minuut aan haar denkt. Het zal je dochter maar zijn, het zal je zoon maar zijn.’’

Nog geen 24 uur later belde de politie bij hem aan met het nieuws dat zijn dochter, leerlinge van het Driestar College (vwo) was omgekomen bij een ongeluk op de Thorbeckelaan in Gouda.

Geraakt

Volledig scherm
De Thorbeckelaan is enkele uren afgesloten geweest na het dodelijk ongeluk. © Josh Walet

Dat de Woerdense predikant Zondag eergisteren preekte over een kind verliezen en gisteren juist dat noodlot hem en zijn familie trof, raakt leden van de gereformeerde gemeenten in Woerden en Bodegraven diep.

Jeffrey Schipper van 
Christelijk platform CIP.nl legt uit dat hij daarom ook aandacht schenkt aan het tragische ongeval met een bus in Gouda, waarbij Driestarleerling Rhodé (14) om het leven kwam. ,,Veel mensen in de omgeving berichten dat de preek van afgelopen weekeinde zoveel indruk op hen heeft gemaakt.’’ Mensen vinden volgens Schipper troost in de preek. Hij zegt berichten van diverse gemeenteleden te hebben ontvangen, die ook verwijzen naar de bizarre samenloop van omstandigheden.

Het meisje werd maandag rond 13.15 uur overreden door de lijnbus van Arriva naar Bodegraven. De toedracht van het ongeluk is nog niet bekend. 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden