Volledig scherm
© ANP XTRA

Vader en twee zonen uit Mijdrecht verdacht van mishandeling

De 50-jarige Mijdrechter Moustapha A. en zijn twee zoons Achraf (20) en Toufik (17) worden ervan verdacht twee jaar geleden in het centrum van Utrecht de werkgever van zijn oudste zoon Achraf mishandeld te hebben met een autokrik en schroevendraaier.

Tegen de drie eiste het Openbaar Ministerie vanochtend respectievelijk een celstraf van vier maanden onvoorwaardelijk, een maand voorwaardelijke jeugddetentie en 35 uur onvoorwaardelijke leerstraf. Op het moment dat de mishandeling plaatsvond, april 2017, waren Achraf en Toufik nog minderjarig. Een conflict met de (toenmalige) werkgever van Achraf A. over geld zou de reden voor de mishandeling zijn. 

Mijdrechter Moustapha A. zou zijn zoon Achraf ruim twee jaar geleden in het centrum van Utrecht te hulp zijn geschoten omdat die zich bedreigd voelde door zijn werkgever. Achraf belde zijn vader. Die nam de auto om hem te hulp te schieten. In de wagen zat ook het broertje van Achraf. Volgens de vader was het jochie op eigen initiatief ingestapt.

Toen de twee Mijdrechters in Utrecht aankwamen, liep de vechtpartij uit de hand en zou de vader een autokrik en schroevendraaier hebben gepakt en de werkgever geslagen hebben. Hierbij liep het slachtoffer een hersenschudding, verwondingen op het hoofd en handen en een steekwond op het bovenbeen.

Zware mishandeling

Volgens de officier van justitie was duidelijk sprake van een poging zware mishandeling en eiste daarom vandaag bij de rechtbank tegen de vader en beide zoon respectievelijk een celstraf van vier maanden onvoorwaardelijk, een maand voorwaardelijke jeugddetentie en 35 uur onvoorwaardelijke leerstraf. Beide zoons waren nog minderjarig toen de mishandeling plaatsvond.

Het slachtoffer eist bovendien een schadevergoeding van ruim 41.000 euro. Hiervan is volgens het OM ruim 38.000 euro gerechtvaardigd.

De uitspraak is over twee weken.

In samenwerking met indebuurt Woerden