Volledig scherm
René van der Gijp (rechts) hoopt geld op te halen voor de G-voetbalteams van VEP uit Woerden. © ANP Kippa

Van der Gijp speelt Toto voor G-voetbalteams van VEP uit Woerden

René van der Gijp vult tijdens Veronica Inside de Toto in om geld op te halen voor het goede doel. De voetbalanalyticus meldde gisteravond dat hij dit gedurende de rest van het seizoen doet om geld op te halen voor de G-voetbalteams van voetbalclub VEP uit Woerden.

De 35-jarige Peter van Oudenallen junior, die kampt met een verstandelijke beperking, is een van de spelers van de G3 van VEP. ,,Het was gisteravond leuk om te zien dat er voor ons gespeeld wordt”, zegt de voetballer. ,,Dat had ik niet verwacht. We hopen dat we geld krijgen zodat we een gratis busje kunnen krijgen voor onze uitwedstrijden.”

Bedrag

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp van Veronica Inside vullen elke week tijdens het programma de Toto in. De beste voorspeller kan aan het eind van het seizoen een aardig bedrag voor het goede doel verdienen. Van der Gijp vertelde gisteravond dat hij graag de G-voetbalteams van VEP wil ondersteunen.

Quote

Ik vind voetbal heel leuk omdat we goed zijn en een heel leuk team hebben

Peter van Oudenallen junior

De G3 van VEP wordt geleid door Leon Visser en de 67-jarige vader van Peter van Oudenallen, die dezelfde naam als zijn zoon heeft. ,,Het is geweldig om te zien hoe leuk de spelers het voetbal vinden”, vertelt laatstgenoemde. ,,De beleving is enorm. Als mijn zoon bijvoorbeeld een doelpunt scoort dan is hij blijer dan als bijvoorbeeld Clarence Seedorf de winnende maakt tijdens de finale van de Champions League.”

De beleving kan ook wel eens de andere kant op slaan. Zo werd vandaag de uitwedstrijd tegen Barendrecht met 0-2 verloren. Dit had onder meer te maken met een eigen doelpunt. Twee spelers waren hierdoor heel erg teleurgesteld. ,,Het gaat allemaal niet vanzelf”, zegt vader Peter van Oudenallen, die al twaalf jaar leider is van het team. ,,Maar gelukkig zijn er ook spelers die het altijd positief bekijken. En het mooie is dat de spelers onderling geen onderscheid maken wie er beter is of zo. Ze zijn allemaal gelijk. We hebben ook een bijzondere groep van spelers van 16 tot 50 jaar.”

Beperkingen

De voetballers kampen met verschillende beperkingen. Spelers met bijvoorbeeld autisme, een spieraandoening, een visuele of auditieve beperking, een spasme of een ontwikkelingsachterstand voetballen allemaal samen. En er zitten ook twee meisjes in de G3 van VEP.

Peter van Oudenallen junior kijkt vandaag ondanks de 0-2 nederlaag terug op een leuke wedstrijd. ,,We hebben echt heel goed gespeeld en heel veel mooie kansen gekregen. Ik vind het voetballen heel leuk omdat we goed zijn en een heel leuk team hebben.”

Centjes

Uiteraard hoopt Peter senior dat René van der Gijp  de Toto gaat winnen. ,,Het geld kunnen we heel goed gebruiken. We hebben drie G-teams en de uitwedstrijden zijn soms best ver weg. Daarnaast zitten sommige spelers met een ingewikkelde thuissituatie waardoor we soms  uitwedstrijden moeten afzeggen  omdat we te weinig auto's hebben. Dus  geld voor een busje zou heel erg welkom zijn. Daarom hebben we bij Veronica Inside onze G-teams opgegeven voor het goede doel.” 

Als aan het eind van het seizoen blijkt dat Van der Gijp de Toto beter heeft ingevuld dan zijn collega's Johan Derksen en Wilfred Genee,  dan levert dit los naast een geldprijs nog een andere beloning op voor de G-voetballers van VEP. Zij mogen dan namelijk ook nog eens een uitzending van Veronica Inside bijwonen. 

Naast Peter van Oudenallen junior zitten ook Ricardo, Renaldo, Guilermo, Joep,Kees, Roos,Merijn, Nathan, Tim, Pim, Youri, Romy en Joas in de G3 van VEP.

Volledig scherm
De G3 van VEP uit Woerden. (Archieffoto) © VEP

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden