Volledig scherm
Burgemeester van Zwietenweg toen hij bijna klaar was © Rianne den Balvert

Veel stiller op Wulverhorstbaan sinds openstelling van rondweg

Sinds de openstelling van de Zuidelijke Rondweg is de verkeersdruk op de Wulverhorstbaan met tien procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de provincie Utrecht.

Niet alleen het verkeer van de Wulverhorstbaan verkiest de rondweg, vernoemd naar Herman van Zwieten, die van 1989 tot 2001 burgemeester van Woerden was. Ook automobilisten die van elders komen en vanuit of richting Woerden rijden, maken gebruik van de in juni vorig jaar geopende Zuidelijke Rondweg.

De provincie was op voorhand nieuwsgierig naar de verschuiving in het verkeersaanbod. ,,We hebben in 2017 gemeten hoeveel verkeer er op een gemiddelde werkdag over de Wulverhorstbaan ging", licht provinciewoordvoerster Clara van Foreest toe. ,,Dat hebben we in de laatste maanden van het afgelopen jaar opnieuw gedaan.''

De cijfers laten zien dat er voor de openstelling van de rondweg op een gemiddelde werkdag 46.500 auto's over de Wulverhorstbaan gingen en daarna 4500, ofwel tien procent, minder. En op een gemiddelde werkdag maken nog eens 4000 auto's uit andere richtingen gebruik van de rondweg.

Bomen

In een brief aan de gemeenteraad beklaagt een inwoner zich over de kale uitmonstering van de weg. Bomen en struiken ontbreken, terwijl die wel zijn toegezegd. Daar komt verandering in, belooft Van Foreest. De komende tijd worden ze geplant op grond van de provincie Utrecht en de gemeente Woerden. Het inzaaien van de bermen 'met een bloemrijk mengsel' volgt in het voorjaar.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Woerden