Volledig scherm
Het tv-programma Cold Case gezocht, dat zondagavond in het teken stond van de onopgeloste moord op de Woerdense jonkvrouw Ruud de Ranitz (53) in 1991, heeft ongeveer veertig tips opgeleverd. © SBS6

Veertig tips over Woerdense moordzaak na tv-programma Cold Case

Het tv-programma Cold Case gezocht, dat zondagavond in het teken stond van de onopgeloste moord op de Woerdense jonkvrouw Ruud de Ranitz, heeft ongeveer veertig tips opgeleverd. ,,Daar zijn we heel blij mee”, zegt politiewoordvoerder en medepresentator Bernhard Jens.

Volgens Jens is veertig tips naar aanleiding van het programma, waar 218.000 mensen naar keken, best veel. ,,Zeker omdat het programma uiteindelijk niet om 21.30 uur uitgezonden werd, maar om 23.30 uur.”

In het programma was een reconstructie te zien van de huiveringwekkende moord op 53-jarige De Ranitz in maart 1991 in haar kasteelwoning aan De Zaan in Woerden.

Namen

Jens benadrukt dat hij niet alleen positief verrast is door het aantal tips, maar vooral door de kwaliteit en diversiteit ervan. ,,Er zitten er een aantal tussen die heel erg de moeite waard zijn om na te trekken”, vindt de politiewoordvoerder. Hoewel Jens niks kan zeggen over de inhoud van de meest interessante tips, zijn er volgens hem tips binnen gekomen over het koord dat werd aangetroffen bij de overleden jonkvrouw, maar ook in welke hoek de dader gezocht moet worden. ,,Daarbij zijn ook namen genoemd”, weet Jens, die aangeeft dat een groot deel van de tips uit Woerden afkomstig is.

De aflevering van het tv-programma is terug te kijken op de website van SBS6.

Op de hoogte blijven van het nieuws uit jouw regio? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Woerden