Volledig scherm
De N201 bij de Vinkeveense Plassen. © Google Streetview

Verbijstering over verdubbeling N201 De Ronde Venen

De PvdA/GroenLinks in De Ronde Venen is verbijsterd door de oproep van de vrachtautolobby om de N201 (snel) te verbreden. ,,Dit is de wereld op zijn kop,’’ zegt lijsttrekker Pieter Kroon.

Vorige week opperde Evofenedex (handels- en productiebedrijven) met een logistieke of internationale operatie. Evofenedex pleit voor een verbreding van de N201 tussen Amstelhoek en Hilversum, vanwege de toenemende filedruk.

Quote

De meeste vrachtwa­gens hebben hier niets te zoeken

Pieter Kroon

Kroon: ,,Nu de economie aantrekt, komen er meer vrachtwagens op de weg. Steeds vaker denderen die door onze dorpen. De N201 is daardoor nu al een vieze, lawaaiige en drukke verkeersader. De meeste vrachtwagens hebben hier niets te zoeken. We moeten de hoeveelheid doorgaand verkeer juist verminderen. Dat zorgt bovendien voor verbetering van de bereikbaarheid van bedrijven in De Ronde Venen”, aldus Kroon.

Kroon vindt dat de N201 een verbindingsweg tussen de verschillende kernen van De Ronde Venen moet zijn. Een weg die meer geschikt is voor veilig fietsen, voor woon-/werkverkeer en voor recreatieverkeer. ,,Houd de N201 tweebaans. Dat is ruim voldoende.’’

In samenwerking met indebuurt Woerden