De A12 bij Woerden.
Volledig scherm
De A12 bij Woerden. © Rianne den Balvert

Verbreding van A12 zorgt mogelijk voor meer lawaai, maar Woerden wil (nog) geen geluidsscherm plaatsen

Een eventuele verbreding van de A12 tussen Oudenrijn en Gouda zorgt mogelijk voor meer verkeerslawaai en uitstoot, maar is voor Woerden geen aanleiding om al actief na te denken over de aanleg van geluidsschermen.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Tinnitus symposium in het UMC: wat te doen na een piep in je oor na een festival?

  Tinnitus symposium in het UMC: wat te doen na een piep in je oor na een festival?

  Op zaterdag 17 juni wordt een tinnitus symposium georganiseerd in het UMC in Utrecht. Te dicht bij de box dansen op een festival of de schelle muzieknoten die in je oor denderen in een afgesloten werfkelder; inmiddels hebben bijna twee miljoen mensen in Nederland last van een piep of ruis in hun oor, met name jongeren. De bijeenkomst is een samenwerking tussen het UMC Utrecht en de afdeling Midden-Nederland van Hoormij NVVS.
  Utrecht