Verdachte dodelijke schietpartij Mijdrecht in februari vrijgesproken van stalking

UpdateDe vrouw die dinsdagavond werd doodgeschoten in haar woning in Mijdrecht, heeft vorig jaar aangifte gedaan van stalking en belediging tegen een 54-jarige man uit Zegveld. Het is dezelfde man die gisterochtend dood werd aangetroffen in Wilnis. 

De man uit Zegveld zou het slachtoffer, de 45-jarige vrouw uit Mijdrecht, van mei tot september 2018 hebben gestalkt. In de dagvaarding staat dat de man haar appte en mailde, zich ophield bij haar woning, haar uitschold en haar prullenbak doorzocht.

In november werd hij hiervoor gedagvaard en kreeg hij een locatie- en contactverbod opgelegd voor negentig dagen. Op de zitting, die op 18 februari van dit jaar was, eiste de officier van justitie een werkstraf en voortzetting van het contact- en locatieverbod. De politierechter sprak hem vrij. Ook het locatie- en contactverbod werd hiermee stopgezet, meldt het Openbaar Ministerie. In overleg met het slachtoffer is er daarna geen hoger beroep meer aangetekend. 

De advocaat die de Zegvelder in februari verdedigde, Rix Ronday, laat weten: ,,We weten allemaal de uitkomst van de strafzaak. Hij is vrijgesproken. Verder heb ik inhoudelijk niets te zeggen over deze zaak. Op de recente ontwikkelingen heb ik geen commentaar.’’

Er loopt een onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van de man bij de dood van de Mijdrechtse vrouw. 

Volledig scherm
De woning van het slachtoffer. Er hangen camera's. © AD

In samenwerking met indebuurt Woerden