Volledig scherm
© ricardo smit

Verdachte vloeren: geen paniek, wel item op schoolplein

Woerden weet nog niet hoeveel verdachte vloeren er binnen de gemeente zijn. Uit voorzorg is in het Schilderskwartier al wel een vloer verstevigd en volgt bij winkelcentrum Snel en Polanen snel onderzoek.

,,Dit is allemaal uit voorzorg’’, benadrukt een woordvoerster van Woerden. Omdat eergisteren afwijkingen zijn geconstateerd in de vloer van de brede school in het Schilderskwartier (zie foto), zijn stempels geplaatst, onder twee scholen en tientallen appartementen.

,,We wisten van onze Bubbledeckvloer en ook over het onderzoek. Maar toch werden we verrast door de stempels, daarover waren we graag eerder ingelicht om ouders te informeren,’’ zegt directeur Kees Boer van de Willem Alexanderschool. ,,Logisch dat hierover wordt gesproken op het plein. We krijgen vragen. Maar paniek is er niet. Die is volgens kenners en de architect ook niet nodig. We hebben in de tien jaar dat we hier zitten ook nooit een scheur ontdekt.’’

Kleine afwijkingen

,,Het gaat om hele kleine afwijkingen, daarom is er ook niet ontruimd. Maar van ‘Eindhoven’ is ook niet bekend hoe het begonnen is,’’ verwijst de gemeentewoordvoerster naar de ingestorte parkeergarage die de aanleiding vormt voor het onderzoek. Wij hebben ervoor gekozen eerst de uitkomsten van het onderzoek af te wachten, voordat we zijn gaan communiceren. Dit om onduidelijkheid en onnodige onrust te voorkomen.’’

Binnen twee weken moet onderzoek worden gedaan in winkelcentrum Snel en Polanen. Bij de eigenaar was gisteren niemand bereikbaar voor commentaar. Wanneer er vervolgonderzoek komt naar andere gebouwen met breedplaatvloeren is nog niet duidelijk.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Woerden