Volledig scherm
Eric Borrias vertelt zondag in Woerden het verhaal van Hans en de draak. © Archieffoto AD

Verhalenverteller Eric Borrias te gast op feesteditie kindermatinee

Het seizoen van de kindermatinees in het Woerdense Rie Theater wordt komende zondag feestelijk afgesloten. Speciaal voor de feesteditie zijn er twee rondes met verhalen en muziek op drie locaties in en rondom het theater.

De feesteditie begint zondag om 14.00 uur in het Rie Theater met het gezamenlijk zingen van een openingslied. Daarna komt de stadsomroeper langs om Woerdens kindernieuws te verkondigen, gevolgd door een uitleg over deze speciale editie van de kindermatinee. Dit keer wordt er niet alleen opgetreden in het theater aan de Franse Steeg, maar ook bij het Stadsmuseum en in de winkelstraat. Afhankelijk van het weer worden dit binnen- of buitenlocaties.

Knotsgek

Alle kinderen kunnen kiezen uit drie verschillende acts op drie verschillende locaties. Zo komt verhalenverteller Eric Borrias over Hans en de draak. Borrias sleept jong en oud mee in het spannende en knotsgekke avontuur van Hans, de prinses en de vuurspuwende en stinkende draak. 

De tweede act wordt verzorgd door percussionist Nico van Asdonck. Hij leert de kinderen tijdens een workshop mooie ritmes spelen op trommels uit verschillende landen. Alle deelnemertjes vormen samen een Hollandse drumband.

De Amsterdamse verteller Marin Millenaar verzorgt de laatste act: Walter het winderige hondje. Dit muzikaal verteltheater gaat over een tweeling en een hondje dat niet kan stoppen met windjes laten.

Na afloop komen alle kinderen weer samen in het Rie Theater voor een gezamenlijk eindlied.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden