Volledig scherm
PREMIUM
Vanwege de reconstructie van het kruispunt Hollandbaan-Waardsebaan moet het verkeer op de Wulverhorstbaan nu tijdelijk van vier naar twee rijbanen. © Rianne den Balvert

Verkeerschaos in Woerden door werk aan kruising: ‘Waardeloos’

Automobilisten in Woerden hebben veel last van de werkzaamheden op het kruispunt Hollandbaan-Waardsebaan. Begin van de week was er zelfs sprake van een verkeerschaos. Automobilisten in heel Woerden stonden soms meer dan een uur vast door de werkzaamheden. Maatregelen, waaronder verkeersregelaars, moeten de doorstroming bevorderen.

Quote

Wie gooit er twee rijstroken dicht zonder goede omleidings­we­gen?

Justin Kuijf

De belangrijke kruising in Woerden wordt al sinds augustus verbeterd. De grote klus is opgedeeld in fases waarbij steeds een andere tak van het kruispunt onder handen wordt genomen. Afgelopen maandag begon fase vier: het weggedeelte tussen de kruising en viaduct ’t Vinkje. De werkzaamheden vinden plaats op de twee rijbanen aan de kant van Grozette, waardoor automobilisten over de andere kant naar de kruising worden geleid. Deze tweebaansweg is hierdoor tijdelijk een tweerichtingsweg. De afsluiting leidt niet alleen tot grote files, maar ook tot veel onbegrip.

,,Wie gooit er twee rijstroken dicht zonder goede omleidingswegen?”, vraagt Justin Kuijf zich af op Facebook. De Woerdenaar deed dinsdag 1 uur en 15 minuten over een ritje vanaf de Blekerijlaan naar de Rembrandtlaan. ,,Waardeloos.” Kuijf was niet de enige die deze week langer dan een uur onderweg was voor een autorit die normaal een paar minuten duurt.

In samenwerking met indebuurt Woerden