Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Verpleeghuis en dagbesteding De Rijnhoven in Montfoort moeten dicht

Zorginstelling De Rijnhoven sluit noodgedwongen twee locaties in Montfoort. Omdat het financieel niet meer haalbaar is, verdwijnen dagbesteding Vlinderhof en het kleinschalige verpleeghuis de Bloesemhof. Voor de ouderen moet een nieuwe plek worden gevonden.

Quote

Voor mensen die heel hun leven in Montfoort hebben gewoond is het gevoelsma­tig een universum

Trudy Prins

Al een paar jaar ziet Trudy Prins van de raad van bestuur van De Rijnhoven, dat het lastig is om de dagbesteding en het kleinschalige verpleeghuis open te houden. ,,De Bloesemhof kost ieder jaar 4 ton meer dan het opbrengt en dat is niet vol te houden”, legt ze uit. Volgens Prins komt het tekort vooral door de inhuur van uitzendkrachten en detacheringsbureaus. ,,Die kosten 2,5 keer zoveel als vast personeel, maar we moeten wel omdat we enorm last hebben van de krappe arbeidsmarkt.”

Van de vijftien personeelsleden die er nodig zijn voor de acht dementerende bewoners, zijn er vier in vaste dienst. De rest wordt ingehuurd. ,,Daardoor kunnen we geen constante kwaliteit leveren”, zegt Prins. ,,Bovendien werken inhuurkrachten hard, maar doen zij niet alle taken waardoor het vaste personeel nog zwaarder belast wordt.”

In samenwerking met indebuurt Woerden