Verslaggever Ruud F. Witte voor de deur van zijn lievelingskroeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Verslaggever Ruud F. Witte voor de deur van zijn lievelingskroeg. © AD

Verslaggever Ruud: ‘Kan het coronamonster snel ophoepelen? Ik wil de kroeg in’

in quarantaineOok de redactie van AD Groene Hart werkt zoveel mogelijk vanuit huis vanwege het coronavirus. Op deze plek vertellen we wat we daarbij tegenkomen en hoe we ermee omgaan. Vandaag verslaggever Ruud F. Witte.

Anders dan collega’s is mijn huishouden zeer overzichtelijk: geen partner, geen jengelende kinderen die aandacht willen. Werkplek al ruim veertig jaar in de woonkamer. Geen verandering dus ten opzichte van het pre-coronatijdperk. Nou ja, nadeel is het verdwijnen van het rustmoment tussen vertrek van redactie en aankomst thuis. De autorit met een lekker muziekje uit de speakers is er niet meer. Nu in twee seconden van bureaustoel naar bank en tv. En onvermijdelijk: na een half uur en later toch nog een keer de mailbox checken.

  1. Dealer uit Bodegraven verstuurde drugs in frituurpannen de hele wereld over: ‘Een handelaar 2.0’
    strafeis 6 jaar

    Dealer uit Bodegraven verstuurde drugs in frituurpan­nen de hele wereld over: ‘Een handelaar 2.0’

    Een ‘drugsdealer 2.0’. Zo bestempelde de officier van justitie van het Landelijk Parket vandaag in de rechtbank Rotterdam een 23-jarige verdachte uit Bodegraven tegen wie zij 6 jaar gevangenisstraf eiste met aftrek van het voorarrest. ,,Hij bood niet alleen het grootste deel van onderschepte met drugs gevulde postpakketten aan bij inleverpunten van een post- en pakketbedrijf, hij handelde ook als importeur 611 bestellingen van verdovende middelen af via het darkweb.”

In samenwerking met indebuurt Woerden