Volledig scherm
Het viaduct in de N201 © Google Maps

‘Vervang viaduct N201 bij Vinkeveen door tunnel’

Als het aan de gemeente De Ronde Venen ligt, verdwijnt het viaduct over de Herenweg in Vinkeveen. Er moet in de N201 een tunnelbak voor in de plaats komen. Daar zijn de leefbaarheid en luchtkwaliteit van het dorp bij gebaat.

De Ronde Venen wil, als de provincie zich toch buigt over de toekomst van de N201, dat de tunnelbak en andere maatregelen voor de weg worden meegenomen in dat verbeterplan. Ook moeten bochten in de weg worden weggehaald om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Het betreft nog uitsluitend een inventarisatie van wensen. Welke knelpunten worden aangepakt, wanneer en wat het allemaal mag kosten, wordt later besloten.

De Ronde Venen heeft alvast de lijstje ingediend. Een ingrijpende aanpassing is de vervanging van het viaduct over de Herenweg door een tunnelbak. Zo is de N201 geen obstakel voor ontwikkelingen in Vinkeveen. Die wens komt overigens niet uit de lucht vallen. Eerder dit jaar hield het dorpsplatform een enquête waar uit naar voren kwam dat driekwart voorstander is van het weghalen van het viaduct.

Vrijliggend

En iets verderop moet, als het aan de gemeente ligt, een nieuwe Demmeriksebrug komen. Dus dichter bij het dorp. Op die manier, zegt wethouder Alberta Schuurs, wordt de vaarverbinding tussen het dorp en de plassen verbeterd. En als er toch een nieuwe brug komt, moet daarop ook een vrijliggend fietspad komen.

Dat laatste wil ze ook langs de Geuzensloot en verder. Daarover rijden fietsers direct de kern Vinkeveen en verder Mijdrecht in. ,,We doen dus niet alleen voorstellen om de N201 aan te pakken. Comfortabele en vrijliggende fietspaden zijn ook belangrijk. Op dit moment zijn de fietspaden die van oost naar west lopen smal en liggen ze vlak naast de N201. Dat moet beter.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden