Lokale politici Hendrie van Assem (links) en Jaap van der Does met het spandoek tegen windturbines. Zo'n spandoek hing ook langs de Molenvlietbaan, maar die is ontvreemd. Thuis had Van der Does nog een exemplaar liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lokale politici Hendrie van Assem (links) en Jaap van der Does met het spandoek tegen windturbines. Zo'n spandoek hing ook langs de Molenvlietbaan, maar die is ontvreemd. Thuis had Van der Does nog een exemplaar liggen. © Marnix Schmidt

Verzet tegen grote windmolens in Utrecht-West groeit:
‘Zou een historische fout zijn om ze wél te plaatsen’

Het verzet tegen torenhoge windmolens in Utrecht-West groeit. Vijf politieke partijen hebben elkaar gevonden in de strijd, ook de Groene Buffer en Buren van Rijnenburg en Reyerscop maken bezwaar. Fel tegenstander is raadslid Jaap van der Does. Zijn gestolen spandoek maakt hem alleen maar strijdbaarder.

 1. Stukje voortuin blijkt bewoners 2000 euro te kosten: mag dat zomaar?
  PREMIUM
  VRAAG BIJ HET NIEUWS

  Stukje voortuin blijkt bewoners 2000 euro te kosten: mag dat zomaar?

  Het is een scenario waar Mr. Frank Visser zijn hand niet voor zou omdraaien: Majella en Marco Klink weten niet beter dan dat er al 47 jaar een voortuin zit bij hun huis aan de Rembrandt van Rijnsingel in Roelofarendsveen. Maar net na verkoop blijkt het toch anders te zitten. Acht vierkante meter grond is van de gemeente Kaag en Braassem en het stel moet hun knip trekken. Kosten: tweeduizend euro. Mag dat zomaar?

In samenwerking met indebuurt Woerden

 1. Studenten willen nauwer betrokken worden bij opstellen coronamaatregelen
  Play

  Studenten willen nauwer betrokken worden bij opstellen coronamaat­re­ge­len

 2. Bijzondere beelden van raketlancering vanaf Boeing 747
  Play

  Bijzondere beelden van raketlance­ring vanaf Boeing 747