Volledig scherm
Nieuwbouw op plek De Pionier © Arc2 architecten

Verzet tegen ‘te hoge’ nieuwbouw in hartje Zegveld

Zegveld staat te springen om nieuwbouw. Desondanks stuit de bouw van 24 appartementen op de plaats van de voormalige basisschool De Pionier in het centrum van het dorp op veel verzet bij de omwonenden.

De woningen worden zo gebouwd door GroenWest dat de bewoners er zorg aan huis kunnen krijgen. De betreffende omwonenden zijn niet tegen zorgwoningen, benadrukken ze meermalen. Ze vinden de nieuwbouw echter te hoog. Zij raken de zon in hun tuin kwijt, beweren ze.

De bezwaren komen met name van de bewoners van de Prins Clausstraat en, in mindere mate, de Kastanjelaan. Zij kijken in de toekomst op de nieuwe appartementen uit.

Quote

We krijgen nagenoeg geen zon meer in onze tuin. Veel bewoners hebben hun achtertuin naar de voortuin verplaatst omdat ze geen zon hadden

Bewoner Prins Clausstraat

Zij betreuren het dat eerdere plannen voor nieuwbouw niet zijn doorgegaan. Hierin was nog sprake van 14 zorgwoningen, die werden verspreid over twee bouwlagen. In de nieuwste plannen zijn het 24 appartementen, verdeeld over drie lagen. Om de bouw mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan nog wel worden gewijzigd.

,,We krijgen nagenoeg geen zon meer in onze tuin. Veel bewoners hebben hun achtertuin naar de voortuin verplaatst omdat ze geen zon hadden. Door de bouw van de appartementen wordt hen nu ook de zon in de voortuin ontnomen. In de winter staat de zon vrij laag. Begin oktober ga je hem missen’’, licht een bewoner van de Prins Clausstraat een van de belangrijkste bezwaren toe.

De omwonenden zijn tevens bang dat de 24 appartementen bewoond worden door woningzoekenden van buiten Zegveld. Dat vinden ze, gezien het tekort aan woningen in Zegveld, onverteerbaar.

Contact

De bewoners hebben geen goed woord over voor de manier waarop ze contact onderhouden met de gemeente. Om hun zienswijzen in te kunnen dienen, willen ze vragen kunnen stellen bij de gemeente. Dat is lastig, hebben ze ervaren. ‘Onze pogingen om contact over dit onderwerp leiden tot de conclusie dat er blijkbaar maar één iemand onze vragen kan behandelen en dat deze persoon de komende drie weken nog op vakantie is. Dit samengevoegd met de opmerking dat er sowieso alleen per mail vragen beantwoord kunnen worden,  brengt ons tot de conclusie dat we op deze wijze niet in staat zijn een adequate zienswijze neer te leggen binnen het gegeven tijdsbestek’, schrijven ze in een brandbrief aan de gemeenteraad.

De gemeente Woerden heeft inmiddels gezorgd dat de bewoners met hun vragen bij haar terecht kunnen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden